MirkaVainikka Ihminen ensin. Ole hyvä.

Kaikki blogit puheenaiheesta Finlandia-palkinto 2017

Juha Hurme – juntti, opettele kiinankieli *

… Hurme [1, jos haluat aidosti hyötyä kansansainvälisyyden tuomasta maallisesta mammonasta ja ehkä, jos haluat avartaa pussinperällä olevaa mieltäsi, joka olisi tarvinnut numeroa suuremman ajatusmyssyn – vaikka hyväntahtoiseksi huumoriksi sen puitkin!

 

” … ... Joku voisi kutsua [kirja] Niemeä aasialaiseksi peräpukamaksi, mutta kun siellä asuu ylpeä ja sitkeän sinnikäs itsepäinen kansa, suomalaiset, jotka ovat vapautuneet niin tsaarin Venäjästä kuin ruotsia puhuvasta Ruotsin kuninkaasta

Hallitus voisi pyytää anteeksi Hurmeelta

Vielä muutama vuosi sitten koululaiset eivät uskoneet, kun kerroin tosijutun 60-luvulta:

Vasemmistoliberaali amerikkalaiskoomikko Danny Kaye kysyi Suomessakin esitetyssä tv-showssaan nopean vitsisikermän keskellä: "Mikä on toiselta puolen punainen ja toiselta vihreä ja sanoo ei vielä, ei vielä?... suomalainen tomaatti".

Shown jälkeen ruutuun ilmaantui vakavakasvoinen uutistenlukija sanomaan, että äskeinen ohjelma ei vastannut Suomen ulkopoliittista linjaa.

Juha Hurme voitti Finlandian

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saa tänä vuonna Juha Hurme teoksestaan Niemi (Teos). Elisabeth Rehn teki oikean valinnan. Itsekin pidin peukkuja Hurmeen puolesta.

Valintansa perusteluissa Rehn kehui Hurmeen teosta valtavaksi tietopaketiksi, joka on ryyditetty hyvällä huumorilla. Rehnillä oli lukemisen jälkeen hyvä olo: hän oli oppinut, ihmetellyt, pudistellut päätään ja nauranut usein.

"Valas nimeltä Goliat" Finlandia-palkintoehdokas

Kirja jonka tarinan voi aistia kaikilla aisteillaan sen voi haistaa, maistaa, kuulla, nähdä ja tunteakin.

Nuoren Cristina Sandun esikoisromani  vaikuttaa voimakkaasti itsekoetulta ja se vie mukaansa.

Kertomus kahden kulttuurin lapsesta.  Kertomus juurista ja juurettomuudenkin  tunteesta.  Onnekkuudesta omata kaksi kieltä ja kaksi täysin toisistaan pokkeavaa kulttuuria.

Julkaise syötteitä