MirkaVainikka Ihminen ensin. Ole hyvä.

Edessäni eka Triathlonin olympiamatka

Rakastan elämää ja haastaa itseäni.  Palo ja rakkaus urheiluun syttyi jo nuorena jalkapallon parissa.  Laji on kuulunut elämääni ala-asteelta asti. Välillä olen toiminut valmentajana ja välillä pelaajana. Jalkapallo on pysynyt ykköslajinani, mutta kolme vuotta sitten osallistuin ensimmäiseen Helsinki City Triathloniin, ja jäin koukkuun. 

Tuleva kisa ja sen tunnelma, nostaa  taas esiin nuoruuden Mirkan, joka rakasti haasteita urheilun parissa: Lenkkeilystä on tullut epäsäännöllisen säännöllinen osa arkeani.  Joka vuosi, kolmen vuoden ajan, olen aina jännityksellä odottanut, mikä on Helsinki City Triathlonin tulokseni. Vuosi sitten hakeuduin ensimmäistä kertaa uimatekniikkakoulutukseen, ja viime kesänä päätin haastaa itseni ensimmäiselle Olympia matkalle: 1,5 km uintia, 40 km pyöräilyä ja 10 km juoksua. 

Tunnelmani ovat samanaikaisesti innostuneet ja jännittyneet.  Nuoruudessa valmensin muita, nyt ryhdyin itseni valmentajaksi:  lasken harjoittelutunteja ja teen harjoitussuunnitelmia. Tosin varasin myös yhden henkilökohtaisen valmennusajan Triathlon For Fun:in kautta.  

Kiinnostus omia voimavarojani ja omaa suorituskykyäni kohtaan on yhtäkkiä lisääntynyt, jopa ruokavalioni on muuttunut enemmän urheilijan ruokavalioksi. Innostus imaisi myös mieheni ilmoittautumaan Helsinki City Triathlon matkalle ensimmäistä kertaa. Eli ensi kesä on meidän perheessämme triathlon kesä. En tosin aio jättää jalkapalloakaan potkimatta. 

Go expo messuilla oli upeaa tavata Triathlon For Funin porukkaa. He innostivat ja antoivat vinkkejä sekä tukea treenaukseen. Pohdin matkaa hieman pelonsekaisin tuntein, mutta nämä positiiviset triathlonistit kuvailivat endorfiinien välittymistä matkalla a matkan kulkua sekä tartuttivat innostuneisuuttaan minuun.  

Aion suoriutua ensimmäisestä Olympia matkasta, ja kuten kokenut triathlonisti totesi: "Sä tuut rakastumaan siihen matkaan" luulen, että näin käy. Pelkoni ovat hälvenneet, ja ajattelen nyt, että matka ei ole mahdottomuus. Lajiin tunsin vetoa jo ensimmäisellä lyhyellä matkalla, ja luulen todella, että näin tulee käymään myös Olympiamatkan kanssa heinäkuun lopussa. 

Edessä siis haaste – Olympiamatka Helsinki Triathlon Challenge 31.7.2016. Odotan ihanaa säätä, positiivista kannustusta ja matkasta seuraavaa hyvää oloa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.